Varljivo ljeto 2024. godine

Pokušavam danima da napišem nešto smisleno, ali ne ide. Besmisao dominira.

U Banjaluci ima 48 000 penzionera, a gradonačelnik Banjaluke Stanivuković svake sedmice okuplja grupe penzionera i dijeli im besplatne karte za gradski prevoz. Trajaće to do izbora, a na penzionerima je da izdrže do tada.

Amerikanci proširili „crnu listu“ sa firmama iz Republike Srpske, ni Dodiku nije više do zajebancije.

Dragana Čavka kaže da se osjeća Bošnjakinjom i tačka. U normalnoj državi nakon ovakve izjave završila bi na psihijatriji, kod nas će završiti kao članica Upravnog odbora Radio televizije Republike Srpske.

Penzionisani vladika Kačavenda od strane mitropolita Šumadijskog Jovana odlikovan ordenom Svetih novomučenika kragujevačkih, što je veće čudo, a još veći skandal,  od Isusovog pretvaranja vode u vino.

Dodik priznao “Srbi su suočeni sa demografskim problemima, mi želimo da vidimo kako reagovati na svijest ljudi, da ostanu i da žive na ovim prostorima”, ali je obećao da neće ništa mijenjati osim svijesti Srba. Izgleda da Srbi nisu svjesni, svoje nesvijesti.

Ramo Isak & sons, pored policijskog helikoptera,  imaju i  novi hit „Snaga naroda“. Tekst je debilski i patriotski, ali je najvažnije da se rimuje.

Bošnjačke patriote se obračunavaju sa Cecom Ražnatović preko Šejle Zonić „Zvezde Granda“. Istovremeno iz Bosne i Hercegovine je u finalnoj noći stiglo 252 465 glasova, a za Šejlu 114 351. Izgleda da će i Bošnjaci morati poraditi na izmjeni svijesti.

Zoran Blagojević je kandidat SDA za gradonačelnika Tuzle, a podržaće ga i Demokratska fronta i neke manje partije. Zoran je izgleda veći Bošnjak od Šejle, a uz to je bio direktor i dugogodišnji član Socijaldemokratske partije BiH. Ipak, brinem se da ova mulietničnost se ne zapati u SDA, pa da ne skrenu lijevo.

Kod Hrvata ništa novo, Željana Zovko opet zastupnica u Evropskom parlamentu i obećala je da će nas po ko zna koji put uvesti u EU. Ostali navijaju za Hrvtasku i gledaju kako da prežive ove vrućinčine i skupoću.

Kao što vidite u Bosni i Hercegovini je stanje redovno i nelogično, ali tako je odavno.

Komentariši