Borik neće pasti

Elem, neki dan smo mogli pročitati da je porodica Stanivuković, a samim tim i mlađani nam gradonačelnik Banjaluke, poklonio amfiteatar manastiru Gomionica.

I to je sasvim uredu i za pohvaliti, jer nema ništa ljepše nego se kulturno i duhovno uzdizati u našem gradu tj. 42 kilometra od centra i svjesni da nam je to omogućila gradonačelnikova porodica.  

Istovremeno, u banjalučkom naselju Borik postoji jedan mali amfitetar prilično zapušten. On vam se nalazi tačno između Osnovne škole Vuk Karadžić i Beogradske ulice u srcu naselja Borik. Pored amfiteatra se nalazi i dječije igralište, parking i pijaca.

Manastira nema nigdje.

Taj mali amfiteatar nije predviđen „za književne i duhovne večeri, večeri poezije i glume i najljepše manifestacije koje prijaju ljudskoj duši“, već za rušenje.

Izmenom Regulacionog plana tu je planirana izgradnja dvije nove zgrade sa po 14 spratova.

Da pojednostavimo, odoše amfiteatar, parking i pijaca, ode sve u tri pizde materine, jer je nekome zinula guzica na pare.

Mlađani gradonačelnik Stanivuković se opasno razigrao pred izbore i krenuo da pravi parkove, na mjestima koja su već bila parkovi, ali sa manje zelenih površina. Neboderi se planiraju kao da smo u Njujorku. Betonira i asfaltira se nemilosrdno i brutalno, ako meni ne vjerujete pogledajte mu profil na Insatgramu.

Zaboravio je Stanivuković, da su SNSD i Srpska pravoslavna crkva, već polomili zube u Boriku, tačnije na onoj padini kod Osnovne škole Branko Ćopić i sad pravi istu grešku.

Jebiga, pametan čovjek se uči na tuđim, a budala na svojim greškama.

Na kraju moram vam priznati da se radujem budućim protestima, gdje ću zajedno sa SNSD-om i njihovim patuljcima iz vlasti da se borimo protiv PDP-a koji se isto ponaša kao i SNSD kada je bio na vlasti u Banjaluci.

Samo da upozorim gradonačelnika Stanivukovića, ovo nije Picin park i porodica Vulić, ovo je Borik, a Borik zna biti vrlo zajeban kada ga ne poštuješ.

Komentariši