Tetka će biti ponosna na senatora Vulina

Aleksandre, ajde dođi

I kroz Banjaluku prođi

Otišo ko dječak bistar

A dolaziš ko ministar!

Ovako su Žare i Goci 2021. godine pjevali o  srbijanskom ministru policije Aleksandaru Vulinu, a ministar nije mogao ignorisati zov rodnog kraja, pa je u raznim prilikama obilazio Republiku Srpsku. Dolazio je redovno 9. januara na proslavu Dana Republike, krajem avgusta na zbor na Manjači, ali i u drugim (ne)prilikama.

Ne samo dolazio nego i postao veliki prijatelj Milorada Dodika, a samim tim i srpskog naroda.

Žare i Goci imaju talenat da opjevaju samo one  ljude koji daju zapaženi doprinos nacionalnom, javnom, kulturnom i crkvenom životu u naučnoj, privrednoj i vojnoj delatnosti, pa kao takve imaju javni ugled, razboritost i političko iskustvo.

Jednom riječju senatora Republike Srpske.

Prema Ustavu, Senat je savjetodavno tijelo najviših institucija Republike Srpske, a to znači da je njih uticaj manji od uticaja opštinskog odbora SNSD-a u Laktašima, a da bi postao senator moraš biti dobar sa Predsjednikom  ili da si bivši predsjednik.

I Dodik i Vulin počeli su kao komunisti, Dodik je to bio i formalno dok se Vulin u mladosti tako osjećao, mada bi to danas najradije zaboravili. Poznata je izjava Aleksandra Vulina gdje on kaže „Nisam hteo da odem u SPS. Nisam socijalista. Neću da lažem ni sebe ni druge. Komunista sam. To ti je isto kao i ovi novi vernici što idu u crkvu pa lažu i Boga i sebe. Zato sam prvo bio član SK PJ, potom JUL-a.”

Posle su obojica postali Srbi i otkrili magiju pravoslavlja.

I Dodik i Vulin su onomad bili za dijalog sa zapadom. Dok je Dodik bio “Svježi dašak vjetra na Balkanu”, Vulin je govorio  „Dosta nam je ratnih bubnjeva. Moramo se okrenuti dijalogu sa Zapadom.“

Onda su obojica privlačnost  Rusije i crnilo američke liste.

Ne smijem griješti dušu ali senator Vulin je bio nekoliko puta ministar u Vladi Srbije, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, šef BIA i opšte je poznato da čega se god dotakao to je upropastio.

Ipak, Vulinu svi zavide na dvije stvari, darežljivot tetki iz Kanade i vrtlarskom umjeću.

Tetka iz Kanade mu je ženina tetka posudila  205 000 evra da kupi stan u Beogradu, a njegova ljubav prema “biljkama” mogla se vidjeti na poljoprivrednom dobru Jovanjica.

Nas u Republici Srpkoj veoma zanima šta će biti njegovo polje ekpertize u Senatu, nekretnine, povrtlarstvo ili geografija “Srpskog sveta” i na koji način će on doprinijeti našem boljitku?

Teško je reći, ali ostaje nada da će više vremena provoditi na Manjači, nego na sjednicama Senata, jer njegovo odsustvo će svakako poboljšati njegov rad, ako ova institucija uopšte išta radi.

Opet, možda mu je Mile, uz saglasnost Vučića, dao zanimaciju da mu opet ne padne na pamet kakva glupost jer dokonom ruskom čovjeku svašta može pasti na pamet.

Ostaje nada da će senator Vulin  poslušati glas Žareta i Gocija iz kojih progovara mudrost  naroda koja se “taložila” hiljadam godina,  a koji kažu:

Aleksandre, srpski sine

Kad ćeš doći u Vuline?

Ajde dođi u Stričiće,

da popiješ s braćom piće.

Realno, Dodiku savjati ne trebaju, a gore bi bio glavni senator.

Komentariši