Homogenizacija Republike Srpske je počela

Nakon izborne konferencije Mladih socijaldemokrata Doboja, sinoć je 15. avgusta, na bazenima “Džungla” organizovano simbolično skakanje u bazen kojom je poslana “vlažna” poruka mnogima. Kako reče zamjenik predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Doboj i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić.

“Mladi su, simboličnim skokom u vodu na bazenima `Džungla`, pokazali da su spremni i u vatru i u vodu da idu za Dodika. Da branimo i štitimo instituciju predsjednika Republike”.

Izgleda da je krenulo sa onim što je Milorad Dodik neki dan najavio, nakon podizanja optužnice Tužilaštva BiH, a to je “maksimalna homogenizacija srpskog naroda i Republike Srpske.”

Sada se posatvlja pitanje u kom pravcu mogu ići dalje akcije homogenizacije, evo nekoliko prijedloga:

  • Mladi socijaldemokrati Trebinja trebaju otići na produženi vikend u Herceg Novi i uz pjesmu našeg velikog patriote i muzičara Vlade Georgijeva “Mogu sve”, simbolično pokazati da je Milorad Dodik naš superheroj.
  • Uduženje penzionera iz Bijeljine može na gradskom trgu, uprkos epidemiji Afričke kuge,  ispeći dvanaest svinja na ražnju i simbolično pokazati da ne pristajanje na afričko tj. kolonijalno zakonodavstvo.
  • Mladi džudisti iz Istočnog Sarajeva, predvođeni našim najtrofejnijim džudistom Nemanjom Majdovom, trebaju na trgu Gavrila Principa do iznemoglosti tući džakove napunjene pijeskom i simbolično prikazati šta misle o instituciji OHR.
  • Mladi gorani Republike Srpske će kao podšku instituciji Predsjednika Republike Srpske svoje ima promijeniti u Mladi miloradi.
  • Udruženje vegetarijanaca iz Dervente, trebaju u znak protesta otići da pasu travu na livadu i tako simbolično pokazati da Srbi nisu ovce.
  • Žene SNSD-a iz Istočnog Mostara mogu apelovati na svoje članstvo, simpatizere i ostale patriotkinje, da uskrate seks svima koji nisu u ovom trenutku uz Milorada Dodika (PDP, SDS i ostali plaćenici) i simbolično poručiti “da se jebu”.
  • Zaposlenici BiH institucija sa Pala, trebaju svakodnevno odlaziti na posao u Sarajevo i poslati simboličku i jaku poruku da su uprkos svemu pružili ruku pomirenja i ljudima sa kojima se na slažu.
  • Uduženje oficira iz Republike Srpske u Srbiji će poslati pismo podrške predsjedniku Republike Srpske i tako simbolično pokazati da se Republika Srpska trenutno brani u Beogradu.
  • Baja Mali Knindža je najavio novu pjesmu koja je brutalno bukvalna i bez imalo simbolike, a čiji refren kaže:

“Švabo Šmitu obični turisto, pavo, pravda za nas nije isto.

Pravo piše onaj ko je jači, pravda za nas nešto drugo znači.

Jer na Srpsku ko je udario, taj je svoje zube polomio,

Mi nikada ne gubimo nadu, do Strazbura gonićemo pravdu.” 

Naravno ovo je tek početak homogenizacije, očekujemo da se uskoro oglase sa svojim saopštenjima, pismima, performansima sve patriotske snage u Srpskom svetu: pekari, ljekari, apotekari, stolari, kolari,  lovci, ribolovci, filatelisti, motorist i ostali intelektualci.

Komentariši