Demontiranje Avda i ostalih suljagića

Dragi moj Avdo,

ti si vrlo koristan čovjek, samo te treba usmjeravati na pravi način i završiš posao dok kažeš, osmica.

Evo meni si pomogao da dokažem pravim Bošnjacima da nisam bio na ratištu oko Sarajeva, a samim tim nisam ni mogao da ubijam sarajevske civile i djecu. Dokazao si takođe da nisam bio snajperista, niti artiljerac, već kurir u Kalinoviku. Koliko vidim u ovom tvom zadnjem pisanju više nisam ni četnik, ni kurir. Svaka čast majstore.

Sada sam samo vezista i licemjer.

Da se  više ne bi Avdo sekiro oko moga VES-a u vojsci šaljem ti fotografiju, a ovi tvoji nek utvrđuju autentičnost.

E sad dolazimo do licemjerstva, kako ti tvrdiš ja sam licemjeran jer „Prije petnaestak godina Srđan Puhalo je rekao da on nije Srđan Puhalo iz Kalinovika zbog čega nije svjedok zločina u tom gradu. E, zbog toga je licemjer. Ne možeš, bolan, prozivati prijedorske Srbe zbog toga što su bili slijepi kada su Bošnjake bacali u Tomašicu, a istovremeno tvrditi da ti, Srđan Puhalo iz Kalinovika, nisi Srđan Puhalo iz Kalinovika kojeg u iskazima pominju svjedokinje iz predmeta Ratko Bundalo, samo da bi izbjegao neugodnosti tokom svjedočenja pred pravosuđem. Nije, dakle, sramno to što si bio pripadnik Vojske Republike Srpske. Sramno je ne pričati o onome što si vidio, a svakog dana pisati o onome što nisi vidio.“

Vidiš Avdo ja sam psiholog i mnogo znam kako čula znaju da prevare i koliko je pamćenje varljivo.

Na primjer ti tvrdiš da smo se neki dan sreli u Radićevoj ulici i pozdravili, što je samo djelimično tačno. Sreli smo se u kafani hotela Evropa u utorak 10. maja oko 11h.

Ti ne možeš da se sjetiš šta se dešavalo prije devet dana, a  zato imaš puno povjernje u ono što su svjedokinje u slučaju „Bundalo i Zeljaja“ kazale nekoliko godina kasnije.

A sada ću ti objasniti tvoju zabludu oko 25. juna 1992. godine uz pomoć jednog misaonog eksperimenta.

Zamisli da meni svjedoci M.N. i P.B. kažu da su te vidjele u klubu kako se ljubiš sa nekim muškarcem. Ja tebe nazovem i pitam te jesi li ti Avdo Avdić i da li si se ljubio tada i tada u tom klubu sa nekim muškracem. Ti kažeš da jesi Avdo Avdić, ali da nisi bio u tom klubu i da to nisi radio. Ja kažem da imam svjedoke i da mi  nije važno šta ti govoriš već odmah objavim da si ti peder, na opšte veselje svih onih koji te ne vole.

U čemi je problem?

Problem je u tome što postoji mogućnost da su M.N. i P.B. možda u klubu vidjeli nekoga sličnog tebi, ali ja ne želim to da prihvatim i nastavljam i dalje da te zovem pederom, a da ni na koji način nisam provjerio tačnost te informacije.

I što je najgore ti osta peder do kraja života.

E to se moj Avdo desilo u ovom slučaju i to sam rekao i tužiocu Haliloviću i kazao da mogu dovesti koliko god želi svjedoka da to potvrde. On se pokazao kao razuman čovjek i fino ti je kazao da Puhalov  „iskaz nisam slao Sudu BiH, jer od njegovog iskaza, faktički, pred Sudom nisam imao ništa.“

Vjerujem da je ovo previše apstraktno za tebe, pa ti šaljem i materijalni dokaz gdje sam bio juna 1992. godine i da nisam bio kurir i ni na koji način nisam učestvovao u ubijanju Bošnjaka u Kalinoviku. Pošto nisam bio u Kalinoviku ništa nisam mogao ni da vidim, valjda ti je to jasno.

Ti i tvoji se opet pozabavite autentičnošću dokumenta.

Dragi moj Avdo, kažeš da sa drugim Srbima pričaš o mom licemjerstvu. Iskreno, ja sa drugim ljudima ne razgovaram o tebi, jer imamo i pametnije i zanimljivije teme. Praštaj.

Što se tiče pozdravljanja u budućnosti, nema potrebe, takva novinarska i moralna veličina ne treba da se prlja licemjerima, lažljivcima i šaljivdžijama kao što sam ja.

Eto, ovo je kraj naše prepiske, sada razmišljam da li da te tužim za klevetu.

Hvala na svemu

Licemjer, šaljivdžija i početnik

Srđan Puhalo

P.S. I na kraju da te pitam jesu li ovi tvoji došli do kakvih dokumenata o 1601 ubijenom djetetu, jer jebo nas, istina je najvažnija.

P.S.S. Sledeći put kada budeš želio nešto da mi napakuješ molim te daj neki porno snimak ili drogu, jebiga uhvatila me kriza srednjih godina.

Komentariši